ANLITA EN STÄDFIRMA FÖR KONTORSSTÄDNING

De allra flesta kontor och företag använder sig idag av en städfirma för kontorsstädning som med https://flyttstädningsfirmaimalmö.se. Genom att anlita en professionell städfirma kan du frigöra viktig tid som du behöver lägga på annat som har med din verksamhet att göra. Ska du anlita en städfirma för kontorsstädning för första gången ska du alltid se till att välja ett företag som får dig att känna dig trygg och det gör du lättast med hjälp av våra smarta knep. Ligger ditt kontor i en större stad som Stockholm, Göteborg eller Uppsala kommer du av naturliga skäl att ha betydligt fler företag att välja mellan. Det finns naturligtvis både för- och nackdelar med detta, eftersom ett stort utbud kan göra det knepigare att välja rätt, då valmöjligheterna blir för stora. Innan du väljer städfirma bör du alltid se till att inhämta offerter från olika företag i området, men du behöver också tänka på nedanstående frågor.

Vilken städfrekvens passar dig och ditt företag?
Redan innan du kontaktar en städfirma bör du ha ett hum om hur ofta du är i behov av kontorsstädning, eftersom du bör ha med informationen i din offertförfrågan. Har du ingen tidigare erfarenhet av städning på kontor kan det vara svårt att veta hur ofta du behöver städning. Är det en gång i veckan, varannan vecka eller kanske till och med 3-4 gånger i veckan. Titta på hur många det är som vistas på kontoret och huruvida ni ofta har kunder på besök. Många städfirmor erbjuder kostnadsfria platsbesök där ni tillsammans kan hitta en frekvens som kan passa.

Kontorets placering
Priset kommer inte bara att variera beroende på frekvens och hur stort ditt kontor är, utan kontorets placering har också en viss betydelse. Företag som l

Dammsugare

igger i stora städer och tillgång till fler städfirmor och har således större chans att jämföra och välja och vraka mellan priser, företag och städtjänster. Ligger kontoret i en mindre stad är utbudet inte lika stort. Det kan innebära att du inte får samma valmöjligheter när det kommer till pris eller valet av städdag och städfrekvens.

Erbjuder städfirman gratis platsbesök?
Vid första kontakt med städfirman bör du alltid säkerställa att de erbjuder kostnadsfria platsbesök. På så sätt har du möjlighet att träffa arbetsledare och eventuell personal innan du skriver ett avtal. Det ger dig möjlighet att fråga om försäkringar, referenser och miljömärkningar, men också få koll på hur säkerhet och sekretess fungerar. På ett kontor kan det finns mycket privat och sekretessbelagd information och därför bör städfirman ha tydliga rutiner för hur städningen går till. Detta är även något som du bör ta upp om städningen ska genomföras på kontoret utanför arbetstider så både larm och eventuella nycklar behöver kvitteras.