FLYTTSTÄDNING BADRUM OCH KÖK

När det kommer till flyttstädning är det alltid bra att räkna med att det kräver mycket tid och arbetskraft. Att slarva med flyttstädningen leder ofta bara till problem och ytterligare kostnader. Du kan exempelvis bli betalningsskyldig om den nyinflyttade behöver anlita en städfirma. Gällande våtrum så som badrum och kök är det ofta utrymmen som behöver extra uppmärksamhet under flyttstädningen. Kök blir lätt fettiga och smutsiga och har många ytor som behöver rengöras. Badrummen kan behöva avkalkning och avfettning och utrymmen så som under och bakom badkar tenderar att bli riktigt smutsiga och behöva rengöras grundligt.

Flyttstäda badrum

Eftersom badrummet tar lång tid att flyttstäda kan det vara en bra plats att börja. Ofta behövs ett antal olika rengöringsmedel och borstar införskaffas, och vissa medel kan behöva verka en stund innan kalk och smuts kan putsas bort. Mycket tid brukar krävas för att putsa klinker, fogar och kakel. Hela handfatet ska rengöras, under och ovanför. Vattenlåset ska plockas isär och rengöras för att undvika avloppsproblem. Glasdörrar och speglar måste putsas så de blir fläckfria och rena. Skåp ska tömmas och rengöras, fasta lampor ska rengöras och eventuellt bytas ut om de är trasiga. Oavsett om du har badkar eller dusch måste du arbeta mycket för att rengöra dessa delar ordentligt. Om du har badkar är det lättast att ta bort sidorna på badkaret för att komma åt att rengöra på undersidan. Rengör även sidorna på badkaret samt golvbrunnen. Toalettsitsen ska plockas isär och alla delar och sidor av toaletten ska rengöras och putsas grundligt.

städa hemmet vid flytt, flyttstäd

Flyttstäda kök

Med tanke på all matlagning som sker i ett kök måste köket under en flyttstädning rengöras från golv till tak. Os fäster sig i skåp, väggar och olika möbler i köket. För att underlätta flyttstädningen stockholm som görs i köket är det smart att städa uppifrån och ner. Ett kök har ofta en hel del ytor högt upp så som uppepå kyl, frys och köksskåp där mycket damm och smuts samlas. Om du börjar rengöra dessa ytor drar du liksom ner smutsen allt eftersom, för att sedan avsluta med golvet där du samlat smutsen uppifrån. Alla skåp ska dammsugas och torkas rent, insida, utsida och ovanpå. Spraya alla fettbelagda ytor så som ugn, micro, galler och plåtar, med ugnrengöring. Tänk på att medlet kan behöva verka under en tid för att få full effekt. Rengör bakom ugnen och frosta av kyl och frys. Torka ur kyl och frys samt rengör bakom och under. Köksfläkt och filtret till fläkten ska rengöras noggrant. För att få ur smutsen kan filtren placeras i diskmedelvatten under ett antal timmar. Eventuella ventiler som hör till fläkten ska även rengöras och samtliga rör. Sist ska alla socklar plockas bort och golvet ska dammsugas och tvättas av städfirma i malmö.