STÄDNING AV HEMMET & BADRUMMET

Om de flesta experterna bara fick välja ett rum som de kan städa kommer det vara badrummet. Därför är det viktigt att kunna städa det rummet på rätt sätt. 

 

Bomb av bakterier – städa badrummet rätt 

Det är ytterst svårt att komma undan det uppenbara faktum att badrummet – eventuellt tillsammans med köket – är det rum i valfritt hushåll där mest bakterier samlas. Oavsett om man väljer att städa toaletten ofta kommer det ändå att vara smutsigt till viss del, och det är naturligt. Med tanke på att folk väljer att uträtta sina naturliga behov där leder det till en ökning av bakterier. 

Dessutom kan det slarvas med hygienen inne på badrummet. Ett av de allra enklaste tipsen för städning är genom att hålla hemmet rent. I badrummet görs det till exempel genom att alltid tvätta händerna. Det här har även andra enorma fördelar, till exempel för att undvika att sprida smitta till dig eller någon annan. 

Men ska man gå in konkret på vad som är viktigt när det gäller städning av badrummet finns några exempel att ta upp. Dels hur man ska städa sitt handfat. Här samlas generellt mest smuts och bakterier eftersom folk använder det, eller rör det åtminstone, efter att använt toaletten. Se till att använda starka medel (om du inte har ett speciellt handfat) och sedan skrubba rejält, gärna med en svamp. Det här gör att rester från smink, raklödder och mycket annat också försvinner – vilket gör handfatet både rent kliniskt och utseendemässigt.