GLÖM INTE DE GÖMDA STÄLLENA

Något som är vanligt att glömma är de så kallade “gömda ställena” i ett rum. I köket kan det vara under spisen, i badrummet är det också under något. Oftast duschen eller badkaret. Det kanske inte känns som ett ställe som ligger i riskzonen för något, men där under samlas det lätt mycket damm, som sedan kan sprida sig ut i resten av badrummet och bostaden. Att med jämna mellanrum städa där under är därför bra. Det kan dessutom göras på ett väldigt enkelt sätt, genom att enbart flytta badkaret åt sidan, och dammsuga under. 

 

Kanterna på badkaret och duschen samt lister generellt är viktigt att tänka på i sin städning. Det behöver förstås inte tillhöra den vardagliga eller ens veckovisa städningen. Men att till exempel damma av lister två gånger per månad är att rekommendera.

Att även använda sig av vissa medel är viktigt. En del svagare medel är bra för golvet, men mindre bra för att göra det rent. Något av det bästa man kan använda är vinäger. Även om det inte alltid har den trevligaste lukten är det väldigt bra för att göra rent i sitt badrum.