VAD KOSTAR EN FLYTTSTÄDNING?

När du ska flytta från en bostad till en annan är det mycket du måste stå i. Till att börja med måste du packa ihop alla dina saker, men du måste också adressändra, ändra hemförsäkringen och flytta över alla avtal och abonnemang till den nya adressen. I all flyttröra kan det vara svårt att hitta med den traditionella flyttstädning som ska genomföras innan du lämnar över eller lämnar tillbaka bostaden. För bara några år sedan var flyttstädning och flyttning något som de allra flesta genomförde på egen hand. Man samlade vänner och familj och spenderade en heldag med att flytta över alla kartonger, möbler och föremål. Idag är det betydligt mer vanligt att använda en professionell flyttfirma som erbjuder flyttstädning på en och samma gång. Flyttstädning hittar du hos både flyttfirmor såväl som hos städfirmor runt om i Sverige och är ett bra och snabbt sätt att få arbetet gjort med https://flyttstädningsfirmaimalmö.se. Frågan är bara hur mycket det faktiskt kostar.

Vad kostar flyttstädning i Sverige?

Det är svårt att säga ett exakt pris på hur mycket din flyttstädning kommer att kosta, eftersom det beror på många olika faktorer.

  • Vilken städfirma du väljer att anlita
  • Om städfirman eller flyttfirman sätter pris per timme eller per kvadratmeter
  • Hur stor bostad det är som ska städas
  • Om du även vill ha hjälp med städning av biyta, t.ex. balkong eller källare
  • Hur hög smutsnivå det är i bostaden
  • Om du även vill ha hjälp med fönsterputs

De olika faktorerna ligger vanligtvis till grund för hur mycket din flyttstädning kommer att kosta, men det finns ändå ett generellt pris som du kan gå efter. Tittar vi på priset för flyttstädning i en mindre enrummare ligger kostnaden vanligtvis på 1000-1500 kronor efter RUT-avdrag. För en trerumslägenhet ligger kostnaden på ca 2000-3000 kronor efter RUT.

Kan man sänka priset med RUT-avdrag?

RUT-avdraget är kanske den främsta orsaken till att allt fler har möjlighet

 

att anlita städfirma i samband med flytt. Det är tack vare RUT-avdraget som kostnaderna för privatpersoner blir betydligt lägre. Enkelt förklarat kan man säga att RUT-avdraget är en skattereduktion som tilldelas alla privatpersoner i Sverige som uppfyller kraven, t.ex. att vara minst 18 år gammal och betala skatt i landet. Med detta avdrag kan du sänka dina kostnader när du anlitar städning för din privata bostad eller en bostad som du står skriven på. För att du ska kunna ta del av avdraget behöver du uppfylla kraven och samtidigt välja ett företag som är registrerat för F-skatt. Avdraget ger dig sammanlagt 50 % reducering på den totala kostnaden för städning. En flyttstädning som skulle ha kostat dig 4000 kronor kommer således endast att kosta 2000 kronor. Reduceringen gäller endast arbetskostnader och inte kostnader för material.